God fortsättning på det nya året. Då skulle de köpas smällare och ”getingar” och det var både roligt och spännande att stå ute på gården och tända påoch springa fort därifrån
Imorgon är det nytt år och många tar chansen till nystart. På Nyårsdagen tycker jag man ska njuta i sängen och/eller soffan, gärna i pyjamas eller morgonrock, ha seriemaraton, äta och fika gott och avsluta kvällen med en ostig, såsig hämtpizza från bästa pizzerian
Tänk på gamla klassiker som bruna bönor med stekt fläsk, stekt sill med korintsås och just dillkött. I Årets kock bestämde de sig för att gå halva vägen och låt finalisterna gör fem vegetariska smårätter
Det här är den absolut värsta helgen på hela året om man är matmissbrukare/sockerberoende för det känns som det bara handlar om mat, äta, mat, äta mer, mer mat och så får vi inte glömma allt som läggs till detta begrepp "mat"
Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Barnen varvar mellan skidor och bräda. Idag blir det en tur på längden. Stellas målsättning var att åka bräda i sittliften och klara de svarta pisterna och det gjorde hon igår
Det gångna året har bjudit på så mycket, både glädje och sorg. Ochpå köpet har jag fått lära känna andra lika mattokiga som jag och fått kika in andras kök
Ett härligt, gott och nyttigt sätt att starta dagen på. Jag har länge använt teffmjöl både i bakverk och i pannkakor, men det här är första gången jag gjort gröt på det
Innan dess hade jag nästan aldrig varit in på en blogg och hade minimala datakunskaper. Men vilket otroligt decennium det varit, så glad och tacksam att jag nått ut till så många med mina tankar om hälsosam mat
Jaa, igår firades det Nya året in och här hemma var det fullt hus. Skar till oasisen och ner med det i en större skål och två marimekkoskålar, fyll på med vatten och låt dra en stund medan du förbereder blommorna
Det blev en god startpåPåskafton med triss i lax och par i sill. Men den kan vara kul att uppleva både gravad, rökt och marinerad lax på en och samma gång
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.