Hemmagjorda proteinbars har varit ett stående inslag som mellanmål både i veckorna och som när vi åker iväg någonstans de senaste åren, i våras bestämde jag mig dock för att se om jag kunde ta dem ett steg vidare för att få i mer protein och samtidigt hålla den totala energimängden konstant eller till och med få den lite lägre
Som när jag upptäckte att man kan smälta Rollos med en skvätt mjölk till en ljuvligt god kolasås. Det går även bra med kokosflingor eller frön om man är allergisk
Det kanske finns alternativ men utifall det inte gör det tar jag med mig lite eget fika. Därför rotade jag runt i hans skåp med diverse tillskott och hittade ett proteinpulver med vaniljsmak
Vänd runt tills de är täckta med karamelliserat socker och det börjar knäppa lite i nötterna. Lägg nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen cirka 10 minuter
Åkte ut till stallet, hängde med hästarna och tog en lång promenad i strålande sol. Jag måste medge att vintern är fantastisk (även om jag längtar till Mexico)
200 g blandade nötter. 1200 g mörk choklad ca 50%. 11½ dl Arla Köket® vispgrädde. 12 krm salt. 1Receptet gäller för 40 st 200 g blandade nötter 200 g mörk choklad ca 50% 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 2 krm saltGör så här Rosta nötterna i en torr varm stekpanna
Jag har valt att göra en moccasirap att smaksätta grädden till tårtan med. Vispa grädden och vaniljsockret och smaka till med moccasirapen tills du är nöjd med smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.