Tomatsåsen med så enkla och basala ingredienser blir sanslöst god. Färska tomater får helt enkelt koka ihop med olivolja, lite vitt matlagningsvin, salt, svartpeppar och så lite socker som avrundning
I den här tomatsåsen har jag använd ett paket bacon som jag strimlat och fräst i het panna med lite olja från soltorkade tomater, även hackat i dessa, en vitlök och så en skvätt tomatpuré
Jag hade lite riven västerbottenost kvar i en påse och så'nt får ju inte förspillas. Sedan fick rulladerna bräsera i en enkel tomatsås som får en underbart rökig smak av bacon
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna tagliatelle) 250 g broccoli 2 förp bacon (à 140 g) 1 dl matlagningsgrädde 390 g pastasås med basilika Att ha hemma 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar. Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra. Strimla paprikorna i bitar och bryn paprika och purjolöken en stund med champinjonerna utan att det tar färg
Strimla bacon och stek tillsammans med hackad lök. Blanda med pastan och broccolin och lägg i en form. Vispa ihop mjölk, ägg, ost, salt och peppar, och häll i formen
Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.