Under tiden spagettin kokar fräser du snabbt på bacon i en panna och lagar till såsen, sen är det bara att vända ner spagettinoch tillsätta grönsaker och toppa medmed lite garnityr
Både tomatsåsoch kikärtor är de perfekta tillbehören till pasta. Jag älskar tomatsås. På gamla dagar har jag börjat tycka att pasta kan vara lite torrt och föredrar egentligen pasta gjord på strimlade grönsaker, men det är enkelt fixat genom att blanda pastan med en sås
Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
I medbaconetoch fräs till önskad knaprighet. Börja med att steka svampen tillsammans med svartpeppar och salt i en stor stekpanna (gärna teflon) tills att den börjar få färg
Kryddig blodpudding medbaconoch betorPortioner. Stek baconet knaprigt på medelvärme. Värm betorna i en kastrull med lite olivolja, servera med balsamicoglazen
Skala och hacka rotfrukterna, lägg dessa i en kastrull med vatten. Servera med kokt ris. Hacka baconet i rätt så stora bitar, stek dessa och låt sen svalna på hushållspapper
I den här tomatsåsen har jag använd ett paket bacon som jag strimlat och fräst i het panna med lite olja från soltorkade tomater, även hackat i dessa, en vitlök och så en skvätt tomatpuré
Om det är barn som äter, uteslut då chilihacket från tomatsåsen, ifall barnen inte gillar när det är starkt (eller så äter de bara köttbullar och pasta)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.