Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
En perfekt kaka tillfredagsfikat, då den gräddas ilångpanna och räcker till många. Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen
Receptet på den här mjuka och goda potatislimpanhittade jag på köket. Jag var på jakt efter lite nya matbrödsrecept och tyckte att denna limpa verkade vara ett bra tillskotttill receptbanken
Halvera potatisarna men behåll skalet. Den fasta potatisen ska fortfarande vara lite al dente – den lagas klart i ugnen när brödet bakas och ger det finsaftighet
Filmjölk. kokt potatis (kall och riven). vetemjöl special. Smula jästen i en degbunke • Värm olja och filmjölktill 37° •Häll blandningen över jästen och rör om • Tillsättrivenpotatis,salt och rågmjöl • Arbeta in vetemjölet, litei taget, till enganska fast och smidig deg • Låt jäsa övertäckt icirka30minuter. Värm ugnen till 225° • Ta upp degen på bakbord,dela den och forma 2 bröd • Låt bröden jäsa övertäckta tillsde reser sigigen efter lätt tryck, cirka 45 minuter • Gräddabröden icirka 30 minuter • Stjälp upp och låt svalna underbakduk
Lyckan i en liten ask måste vara nygräddat bröd med gott pålägg. Att använda potatisi brödet är ett smart sätt att ta vara på potatis som blir över efter middagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.