Receptet på den här mjuka och goda potatislimpan hittade jag på köket. se (koket. se). Jag var på jakt efter lite nya matbrödsrecept och tyckte att denna limpa verkade vara ett bra tillskott till receptbanken
Smula jästen i en degbunke • Värm olja och filmjölk till 37° •Häll blandningen över jästen och rör om • Tillsätt riven potatis,salt och rågmjöl • Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till enganska fast och smidig deg • Låt jäsa övertäckt i cirka 30minuter
Lyckan i en liten ask måste vara nygräddat bröd med gott pålägg. Att använda potatis i brödet är ett smart sätt att ta vara på potatis som blir över efter middagen
Oj vilken fantastiskt mustig ungersk gulasch gjord på mitt vis. Mycket god gryta som gärna får puttra i några timmar så köttet blir riktigt mört och smakerna på kryddorna får komma fram
½ dl aktiv surdeg (Se Surdegshjälpen)3 dl sötvört3 dl drav2 dl vatten½ dl rapsolja5 dl grovt rågmjölca 12 dl vetemjöl2 tsk salthonung eller sirap efter smak - balansera med sötma om du tycker att degen är för sur1 Koka draven med vatten i minst 15 min
Vissa tycker att jag krånglar till det så när jag bakar med surdeg. Ni vet, jag börjar ju alltid med att blanda en liten klick surdegsgrund med mjöl och vatten, låter det stå sisådär 8–10 timmar innan jag sätter själva degen
Vid det senaste tillfället som vi hade kokt potatis till maten blev det två små potatisar över. Dem kunde jag ju inte bara kasta bort utan jag använde dem i dessa grova potatislimpor
2012-04-18 av Mattias Kristiansson Bokrecension. Sébastien Boudet - Den franske bagaren. Jag heter Mattias Kristiansson, är självutnämnd bakbloggskunglighet (), kreativ kakfantast och eminent kokboksrecensent här på Taffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.