Stycka haren i mindre bitar. Lägg i kärl. Blanda och slå på marinaden. Ställ i kyl minst ett dygn. Bryn baconet lätt, därefter löken och champinjonerna
Börja med att ta fram älgköttet kvällen innan så det får halvtina ca 8 timmar i kylskåpet. Skär sen köttet i tunna skivor och placera dom en och en på fat
Smaka av med salt och peppar samt eventuellt lite viltkrydda. viltsvin och hjort. viltkrydda. Häll i grädde och viltfond och låt koka ihop tills ca 4 dl återstår. 800 g viltfärs, gärna blandfärs från t. 2 msk viltfond. 1 dl viltfond (ej koncentrerad)
2 msk viltfond. 1 msk viltfond. 2 msk viltfond. 1 msk viltfond. Ugnsrostade rotsaker. Hjortfärsbiffar hade jag aldrig gjort, så när möjligheten gavs och vi dessutom skulle ha svärföräldrarna på middag så kunde det väl passa
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Rådjursfilé med kantarellfylld potatiskroketttimjanmorötter- vin inkokt rödkål och en viltsky. Bon appetit Rådjursfilé med kantarellfylld potatiskroketttimjanmorötter- vin inkokt rödkål och en viltsky
Något sent kommer här ett recept på förra lördagens middag. Efter en hel dag på språng mellan olika roliga aktiviteter, artistuppträdande och hemmamatch för stadens hockeylag smakade det gott med