Vilt

Vilt

Nyårsmeny 2012

Nyårsmeny 2012

Nu ska ni få recepten från vår Nyårsmeny 2012. Förrätten var gratinerad hummer och jag hittade många spännande recept som jag ville testa
Timjanstekt kotlett med svartvinbärslök och samt jordärtskockstomp

Timjanstekt kotlett med svartvinbärslök och samt jordärtskockstomp

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskkotletter 600 gram fläskkotlett , av rapsgris, Scan 1 msk rapsolja 1 kruka(or) timjan , färsk 0,5 tsk svartpeppar , från kvarn 0,5 tsk salt Jordärtskocksstomp 4 st potatis(ar) , mjöliga 2 msk persilja , hackad 1 dl grädde , vispad 1 tsk vitpeppar 25 gram smör 8 st jordärtskocka(or) 1 tsk salt Svartvinbärslök 1 dl svartvinbärsgelé 1 dl vin , rött 1 st röd lök(ar) 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 dl vatten Köp receptet
Hare i gräddsås

Hare i gräddsås

1 hare, styckad i delar. 1salt. 1peppar. 11 tsk timjan. 11 morot, i bitar. 11 gul lök, i klyftor. 15 enbär, krossade
Marinerad hare i gryta

Marinerad hare i gryta

Tycker ju om annat vilt kött, så vet inte riktigt vad som gick snett egentligen. Då var det dax att prova göra ett recept på hare för första gången
Hargryta

Hargryta

Stycka haren i mindre bitar. Lägg i kärl. Blanda och slå på marinaden. Ställ i kyl minst ett dygn. Bryn baconet lätt, därefter löken och champinjonerna
Potatislåda med älgskav

Potatislåda med älgskav

Det har varit svårt ett tag nu, att hitta på någon middagsmat, jag vet inte om det är mörkret som gör det men fantasin är som bortblåst
Kantarellstuvad Älgskav

Kantarellstuvad Älgskav

Börja med att ta fram älgköttet kvällen innan så det får halvtina ca 8 timmar i kylskåpet. Skär sen köttet i tunna skivor och placera dom en och en på fat
Rotfruktsgratäng med älgskav

Rotfruktsgratäng med älgskav

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatis, morötter och palsternackor. Ansa och skiva purjon. Lägg i en smord ugnssäker form
Viltbiffar

Viltbiffar

Tillsätt viltfärs, salt och peppar. Viltbiffar måste vara genomstekta. Viltbiffarna är klara att servera med önskade tillbehör
Helstekt rådjurssadel med rotfrukter

Helstekt rådjurssadel med rotfrukter

1 rådjurssadel. 1smör, till stekning. 11 palsternacka, skalad och skuren i grova bitar. 11 morot, skalad och skuren i grova bitar
Viltjärpar med trattkantarellsås

Viltjärpar med trattkantarellsås

Smaka av med salt och peppar samt eventuellt lite viltkrydda. viltsvin och hjort. viltkrydda. Häll i grädde och viltfond och låt koka ihop tills ca 4 dl återstår. 800 g viltfärs, gärna blandfärs från t. 2 msk viltfond. 1 dl viltfond (ej koncentrerad)
Hjortfärsbiffar med ugnsrostade rotsaker och grönpepparsås

Hjortfärsbiffar med ugnsrostade rotsaker och grönpepparsås

2 msk viltfond. 1 msk viltfond. 2 msk viltfond. 1 msk viltfond. Ugnsrostade rotsaker. Hjortfärsbiffar hade jag aldrig gjort, så när möjligheten gavs och vi dessutom skulle ha svärföräldrarna på middag så kunde det väl passa
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinssky

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinssky

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Hjortstek med bacon och kapris

Hjortstek med bacon och kapris

Nu när hösten är här börjar jag känna för att laga till mustiga grytor och vilt. Att laga en viltstek är inte alls svårt
Vilt i blicken

Vilt i blicken

Rådjursfilé med kantarellfylld potatiskroketttimjanmorötter- vin inkokt rödkål och en viltsky. Bon appetit Rådjursfilé med kantarellfylld potatiskroketttimjanmorötter- vin inkokt rödkål och en viltsky
Saftiga hjortfärsbiffar

Saftiga hjortfärsbiffar

Något sent kommer här ett recept på förra lördagens middag. Efter en hel dag på språng mellan olika roliga aktiviteter, artistuppträdande och hemmamatch för stadens hockeylag smakade det gott med
Hjortfärsbiffar med kantarellsås

Hjortfärsbiffar med kantarellsås

Grunden till färsen är samma som vanliga nötfärsbiffar men jag la till lite lingonsylt och även en viltkrydda som man hittar här
Vildsvinsfilé med vild sås

Vildsvinsfilé med vild sås

viltfond. viltfond. Vildsvinsfilé med vild sås. 600 g vildsvinsfilé. salt. peppar. Sås. 3 dl vatten. 1 msk konc. 1 msk kinesisk soja