Potatisflarnet går att förbereda och värma innan servering, fläskfilén kan förberedas tom kokningen och sedan stekas och även vinägerreduktionen kan göras i förväg
Hetta upp en stekpanna med rapsolja samt smör och stek sedan potatisflarnen ett och ett. Potatisflarn. Detta kött var från nötkreatur som ätit naturbete, med detta menas att det är djur strövar fritt och betar i naturlig miljö under sommarhalvåret
Spröda potatisflarn och knaperstekt bacon ger fin kontrast mot den milda torskfilén. Den kan ersättas med vanlig äkta soja, men minska då mängden soja något och söta sedan upp såsen med lite råsocker
Stekt äggsallad medkaviarröra. Tiden som frilansare har liksom inte inneburit så mycket lyx inom den där skyddsnätssektorn, men nu är jag ordentlig och anställd, en mycket enklare, vanlig person på pappret som passar in i mallen (menar inte att avskräcka någon alls, det var det bästa jag gjort, dock med mycket krångel)
Spröda potatisflarn och knaperstekt bacon ger fin kontrast mot den milda torskfilén. Den kan ersättas med vanlig äkta soja, men minska då mängden soja något och söta sedan upp såsen med lite råsocker
Recept och foto av Madeleine Landley - Se även Madeleines övriga påskrecept Smördegskvadrater medpotatisflarn, pepparrotsost, räkor och dill Gröna omelett-snurror med räkröra
Jag blev som alltid väldigt inspirerad av henne och var bara tvungen att provbaka potatisflarnen. Pensla kanterna med ägg och sätt in i ugnen tills den fått fin färg
Den här varianten, med en ägg och kaviarröra var god, men den kanske inte passade så bra till glögg. Det fina med det här receptet är att väldigt vardagliga ingredienser, som man ofta har hemma, förvandlas till ett ganska festligt tilltugg
Och det fungerar säkert utmärkt för gourmetkockar med egen krog och tillgång till fina råvaror, men för oss vanliga dödliga är fond på flaska ett bra alternativ
Recept och foto av Madeleine Landley - Se även Madeleines övriga påskrecept Äggröra med Västerbottensost, citroncreme och räkor Smördegskvadrater medpotatisflarn, pepparrotsost, räkor och dill 100 g Disko Bay Räkor
Så var det med de här crostini de här kanapéerna medkaviarröra på smör respektive olivolja. Vi testar, som bekant, recept från Artusis gamla kokbok och det är inte allt som är lyckat
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.