Potatisflarn med ansjovis
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st rulle kyld smördeg,, 250 g
  • 11 st rödlök, hackad
  • 11 dl gräslök, hackad
  • 13 dl västerbottensost, riven
  • 12 dl crème fraiche
  • 1200 g kokt potatis, cirka
  • 1 salt
  • 1 nymalen peppar
  • 11 burk ansjovisfilé, 125 g
  • 1 cocktailkapris, till garneringSätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runt om.
  • 1 Blanda rödlök, gräslök, ost och crème fraiche. Skiva potatisen, vänd ner den i såsen och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Bred ut potatisblandningen över smördegen. Fördela ansjovisfiléerna över.
  • 1 Grädda i mitten av ugnen tills fyllningen har vacker färg och smördegen är genomgräddad.
  • 1 Garnera med cocktailkapris och skär eventuellt upp potatisflarnet i bitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.