Ta ut och låt svalna något (mest för att man inte ska bränna sej) fördela svampen lika i tomaterna, garnera med lite mera ost och låt gå i ugn tills osten har smält och fått fin färg
Fyll tomaternamed blandningen. Blanda allt med smulat bröd och den riven osten. Jag var rädd att tomaterna skulle bli för mjuka men de hade kvar lite tuggmotstånd
Hacka "tomathattarna", champinjoner, lök och blanda med ost och smulat bröd. Skär av en tunn platta under tomaterna (så att de står stadigt) och hatten
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Smaka av med salt och peppar. Servera steken med kokt potatis, grönsaker och svartvinbärsgelé
Porterstek är min absoluta favorit bland grytstekar så därför bjuder jag på det igen. Köttbiten stoppar man rakt ner i kokspadet med en massa godsaker, främst porteröl som ger såsen sin speciella och helt gudomliga smak
Härlig porterstekmed Hasselbackspotatis, recept gästbloggat av Lotta på Två Små Kök. Porterstek som om möjligt är ännu lättare att laga till än stek som ska brynas i förväg
Varva dem med timjanen i väl rengjorda burkar med lock. Jag såg att de hade fina små tomater i affären och kom och tänka på mormors inlagda tomater som hon brukade göra
I bästa fall står det vad som är tänkt att göras med köttet, typ karelsk stek… hmm… skärpning. Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
Nu visade det sej att vildsvinet gick riktig bra att använda till porterstek, med blåbär och enbär blev det automatiskt en vildare smak på den gamla klassikern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.