Jag gjordePorterstekpåVildsvinsstek - en riktig festmåltid. (även detta) Receptet hittade jag hos Mårtensson men gjorde några förändringar då Johan inte är så förtjust i torkad frukt mm
Släng ihop de godaste saffransbollarna på ett kick. Vill du göra dessa i god tid så funkar det alldeles utmärkt att frysa in bollarna, lägg sedan på ett fat och låt tinas i rumstemperatur
Man slänger ihop dem på ett kick och de uppskattas av alla. Recept på saffransbollar hittar du HÄR. Ca 1 dl kokos Recept på kokossnöbollar hittar du HÄR. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Inlägget Pepparkaksbollar gjordapå 3 ingredienser dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Vi har nämligen fått en ny, fin tortillapress som skall invigas och jag hoppas på mästerverk. Rostbiff är en tacksam detalj som med fördel tillagad hel på låg värme
Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs. Därför blev jag så glad när jag i Jan Hedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Botten är gjord av kikärtor och äggstanningen är baserad på kvarg. Tryck ut den i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda på 200 grader i 10 minuter. Grädda i 35 minuter på 200 grader
Denna gång bjuder jag på en sallad gjordpå kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris. Lägg sedan upp en stor näve sallad på en tallrik, strö över finhackad gurka, tomat och lite mozzarella vilket jag hade i denna sallad
Salta samt peppra och stek i smör på alla sidor. Servera med ett potatismos (gjort på potatis och jordärtskockor) samt svart vinbärsgelé och pressgurka
Portersteken. På söndagar ska man äta söndagsstek. Fridolf och Kerstin vill veta vad porterstek är. Knappt någon äter stek längre om man undantar de människor som tror att biff heter stek på svenska
Tänk på att tillsätta grädden långsamt, i en tunn stråle. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.