Välj ytterfilé eller utskuren biff till rätten. Förbered kött och lök som i vårt recept. DAGENS RECEPT15-02-08KINESISKBIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor
500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar cirka 1-2 timmar
Strimla ner lövbiffen, hacka löken fint, champinjonerna i slantar och vitlöken fint. Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka
500 g strimlat nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår. Gör så här. Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken i skivor på snedden, skala och finhacka vitlöken
Stek under tiden löken mjuk i rikligt med smör på låg-medelvärme. Och bästa sättet att använda upp dessa bitar är helt klart genom att göra Biff Rydberg
Skär lövbiffen i strimlor. Häll blandningen över lövbiffen. 8 lövbiffar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 lövbiffar 2 dl Arla Köket® vispgrädde 2 msk senap 1 tsk salt 1 krm svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.