Biff Rydberg är ju en riktigt god rätt tycker jag. Nu har jag nästan gjort alla recepten i Per Morbergs bok, så har börjat kolla lite i andra böcker jag har
Antal portioner. 4 Ingredienser800 800 g oxfilé, i bit10 10 st råa potatisar (cirkamängd)2 2 st gula lökar4 4 st ägg4 4 msk olja, ej olivolja4 4 msk smörSenapsmousse1 1 dl Colemans senapspulver0
Biff Rydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Lägg biffarna på smörpapper. Skär ett rutmönster i biffarna. Forma smeten till ca 8 biffar som är ca 1 1/2 cm tjocka. Stek biffarna, några i taget, på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida
Biff Rydberg är egentligen inget konstigare än grovt tärnad stekt oxfilé, råstekt potatis, stekt lök, äggula och oftast någon sorts senapsgrädde eller -kräm
Forma små biffar och stek dem i smör och rapsolja 3-4 minuter på varje sida. En riktig husmansklassiker, som jag här serverar med ugnsrostade rotfrukter och senapskräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.