Fördela smeten i knäckformarmed hjälp av en tesked. Här kommer mitt finfina recept på vaniljknäck. Knäck, ja det är minst lika bra en sån här dag som en karta ipren
Gott medvaniljglass till. Medan jag är på Zink Grill så tänkte jag att ni också skulle få något gott att titta på så jag tidsinställde ett inlägg till er
Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk 500 g ( ca 5 dl) mjölk, ljummen 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special 200 g smör, rumsvarmt 180 g (ca 2 dl) strösocker 9 g (ca 1,5 tsk) salt 10 g (ca 1 msk) kardemumma, grovmalen Fyllning 250 g smör, rumsvarmt 2 3/4 (250 g) strösocker 2,5 msk (23 g) vaniljsocker Topping Kokos tosca1 Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser långsamt i 3 min, öka hastigheten och blanda i 10 min. 7 Sätt av på plåt med bakplåtspapper och ställ i bullarna att jäsa i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60 min
Koka upp grädde tillsammans medvaniljpulver och eventuell sötning. Häll över smeten i en glassmaskin eller i en burk med lock och lägg in i frysen, rör om då och då och frys tills önskvärd konsistens
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. 1 msk vaniljsocker. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Ta upp palten med hålslev och servera med råkost, lingon och äkta smör. Blanda sedan potatisen med salt, kornmjöl och vetemjöl tills degen är riktigt fast i konsistensen
Servera med glass eller vaniljvisp. Äppelpaj medknäckigt täcke. AdrianJag hade länge varit sugen på äppelkaka och pappa gör bara med blåbär, rabarber och annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.