Koka upp grädde tillsammans medvaniljpulver och eventuell sötning. Häll över smeten i en glassmaskin eller i en burk med lock och lägg in i frysen, rör om då och då och frys tills önskvärd konsistens
Ta upp palten med hålslev och servera med råkost, lingon och äkta smör. Blanda sedan potatisen med salt, kornmjöl och vetemjöl tills degen är riktigt fast i konsistensen
Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Vispa det rumsvarma smöret med florsockret och vaniljsockret/pulvret
Rör ner vattnet och margarinet i bunken med de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Nagga hål i botten med en gaffel så att den inte bubblar upp i ugnen
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. Innan du lägger upp dem till fikat så tar du (med fördel) bort pappret, penslar bullarna med smält smör och doppar dem i strösocker
Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full medvanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
Smaka av med salt och peppar. Börja och sluta med aubergineskivor. Låt moussakan vila ca 5 min innan den bjuds med sallad. 3 st aubergine medelstora 2 tsk salt Köttfärssås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.