6 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten) eller vatten + salt (1 l buljong motsvarar 1 l vatten + 1 tsk salt) 2 dl polentagryn ev 1 dl parmesanost (1 dl motsvarar ca 30 g) 2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Härligt saftig med citronlag. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
Blanda zucchinin medpolentan, äggen och smaksätt med paprikapulver och salt & peppar. Vi åt dem till knaperstekt bacon, i veckan kommer jag äta dem som lunch med en sallad och matlagningsyouhurt smakatt med sweet chilisås
Jag vågar påstå att polenta pommes är så pass goda att man nästan inte kan sluta äta – fick medhåll av maken De är krispigare än pommes av potatis och har en härligt god smak av majs och parmesan- smaksättningen kan varieras efter eget tycke
Fortsätt medpolentakakan, koka upp vatten med salt och tillsätt polentan under omröring. Lägg på den andra polentakakan och så häller du över den smälta gheen/smöret
Tillsammans med den här krämiga polentan som fått koka i vitt vin och buljong samt smaksatts med tryffelolja, parmesan och färsk gräslök gjorde det inte sämre
Som jag skrivit om tidigare så har jag försökt att lära mig att gilla polenta. Förra gången som jag lagade polenta var faktiskt första gången som jag tyckte det blev gott (se det receptet här)
Överraska gästerna medpolenta pommes, oväntat goda. Koka upp vatten och salt i en kastrull, vispa ner polentan och låt sjuda under omrörning tills gröten tjocknat
Rör ner tomater och persilja i polentagröten och smaka av med salt. Jag köpte polenta för över ett år sedan för att jag var nyfiken på hur det smakade, sedan har paketen stått i mitt skafferi oöppnat
Jag hade ankbröst, pistagepesto och polenta i kylen. Hemligheten med att kunna njuta av sina rester, enligt mig, är att inte värma upp dem, utan att förvandla dem till något helt nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.