blandade matrecept

blandade matrecept

Zucchinibiffar med halloumi

Zucchinibiffar med halloumi

Biffar gjorda på zucchini-/squash passar perfekt att göra nu när det är högsäsong för nämnda grönsak
Blomkålsbiffar

Blomkålsbiffar

När jag gjorde dessa förträffligt goda blomkålsbiffar (en ny favorit) använde jag samma recept som till en annan favorit inom kategorin grönsaksbiffar, nämligen broccolibiffar (se här)
Asiatisk kycklingwok med nudlar

Asiatisk kycklingwok med nudlar

Ingredienser. 1/2 dl japansk soja (tamari tex). 2 msk färskriven ingefära. 1 pressad vitlöksklyfta. 1. 5 tsk sambal oelek
Banh Xeo - vietnamesiska pannkakor

Banh Xeo - vietnamesiska pannkakor

150 g rismjöl. 10,5 tsk socker. 10,5 tsk salt. 10,25 tsk gurkmeja. 1240 g kokosgrädde. 1120 g vatten. 12 msk rapsolja
Couscous med bacon sötpotatis lök och gröna ärtor

Couscous med bacon sötpotatis lök och gröna ärtor

1 liten sötpotatis1 paket bacon, strimlad1 gul lök, finhackad2 dl gröna ärtor3 dl färdigkokt couscous (koka tillsammans med en kycklingbuljongtärning)några blad färsk rosmarin några blad färsk timjansalt, pepparsmör att steka imatolja
Couscous med grillade grönsaker

Couscous med grillade grönsaker

OS har börjat, sâ här tittar vi OS sâ fort vi bara har tid. Jag har ocksâ hunnit med mitt första lânglopp - 15 km löpning igâr
Bondomelett med potatis & grillkorv

Bondomelett med potatis & grillkorv

Knäck äggen i en skål och vispa i vatten eller mjölk, salt och peppar. Tärna potatisen och skär korven i centimeterstora bitar
Pocherat ägg – recept

Pocherat ägg – recept

l vatten 1⁄2 msk salt. Blanda ättikan och vattnet. Knäck i äggen med jämna mellanrum i ättikslagen. Låt ligga i 5 minuter
Vegetarisk vitkålsgratäng

Vegetarisk vitkålsgratäng

GDet blir allt mer vegetariskt hemma. Kan verkligen rekommendera sojafärsen från Anamma, godare än nötfärs
Kålbowl med asiatisk köttfärssås

Kålbowl med asiatisk köttfärssås

Servings. 4. Cook Time. 70 Min. Soppgryta på högrev med chipotle. 40 Min. Quiche utan pajskal. 25 Min. Indisk paneergryta med ingefära, vitlök och cashewnötter
Rostad blomkålsdip

Rostad blomkålsdip

1. Sätt ugnen på 250 grader vanlig ugn eller 225 grader varmluft. 2. Skiva blomkål och citron, lägg på bakpappersklädd plåt, salta, peppra, ringla på olja
Shakshuka

Shakshuka

4 ägg. 1 kruka färsk koriander. 2 msk olivolja. 2 gul lök, tärnade