Skiva gurkan tunt, tunt, på mandolin eller med osthyvel, och läg ned i lagen. Njut gurkan till stek eller köttbullar t ex, eller varför inte toppa leverpastejmackan medgurkan
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Jag toppade med gräslök och rostad mandel. Med några egna justeringar, såklart. Det här var löjligt nog topp tre av det godaste och enklaste jag ätit och gjort
Låt hela alltet koka upp, låt svalna och häll på desinficerade glasburkar. Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill
Piggvarmed skirat smör och pepparrot var ingen favorit när jag var yngre, jag tyckte att det mest bara smakade pepparrot och var inget som jag längtade efter
Naturell piggvarmed stekta champinjoner, smörslungade nypotatisar och finhackad gräslök. Lägg allt i långpannan, krydda med salt, vitpeppar och lagerblad
Piggvar på ben - klippt och delad längs ryggbenet. Gnid in dem med salt, peppar och olja. Skala sparrisen från nedre kanten av knoppen och längs hela stammen
Salta gurkanmed en nypa salt och häng av den i en chinoise eller sil i kylen. Forma tartaren så som du vill ha den och garnera med granskott, flingsalt, pepparrot och nymalen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.