Om ni gillar mandelmassa gissar jag att den här pajen faller er i smaken. Jag och mamma föll ju som furor för äppelkakan , men pappa tyckte att den här pajen var snäppet godare
Det råder äppeltider i trädgården. Den här pajen gjorde jag med mina sista sommaräpplen som jag räddade från att falla till marken oanvända, vilket var ödet för den resterande skörden
Man skall inte blanda äpplen och päron, sägs det men det är ingen som säger att man inte får behandla päron som äpplen och jag råkade ha fina päron hemma
För er som bara till baka ca 20 bullar. )25 g jäst2,5 dl mjölk100 g smör1 msk kardemumma½ dl socker1 nypa salt1 tsk Kanel6-7 dl mjölTill fyllning100 g smör1 tsk vaniljsocker2 tsk kanel2 msk socker1 tsk kardemummaÄgg till pensling o pärlsocker som garnering
Förra söndags bakade jag och Amanda bullar. Tanken var att det skulle bli kanelbullar, men då kanelen nästan var slut så fick det bli vaniljbullar istället
Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Klassiska hallongrottor. God morgon. Nu är det fredag igen och den här helgen ska bli extra rolig eftersom vi ska gå på Felicias kusin Hjalmars namngivningsfest på söndag =) Idag ska vi bara ta det lugnt här hemma och mysa på dagen och sen på eftermiddagen åker vi nog in till stan för att försöka hitta en vinterjacka till mig och sen möta upp Oskar efter hans jobb
Hej vänner. Jag har gått in i semester-läge här på bloggen lite grann. Jag försöker att vara ”duktig” och uppdatera två gånger om dagen alltid, men jag måste nog inse att även jag måste ta det lite lugnt och ha lite ledigt
Jag brukar ju göra klassiska chokladbiskvier, men nu önskade sig farmor en tryffelfyllning istället så gjorde dessa och de blev verkligen helt perfekta