Vaniljprickig plommonkompott. En helt sockerfri sådan, bara sötad med honung och smaksatt med vanilj. Vaniljen kan förstås ersättas med till exempel kanel eller kardemumma
Dundergoda och ganska nyttiga plättar, mjölk- och glutenfria med blåbär och kokos. blåbär, kokoschips, blåbärssirap eller lönnsirap, färsk mynta och florsocker
1Plommon- och rödlökskompott6 plommon, röda 1 rödlök 1 msk mango chutney salt peppar. Lammfilé500 g lammfilé rosmarin salt peppar, grovmalen (blandade sorter) smör, till stekning rapsolja, till stekning
Hyvla nougaten med en osthyvel i strimlor, dekorera med hallon och nougaten. Fördela kvargen i glas eller portionsformar, strö kaksmulorna över kvargen
Servera med Vispad grädde smaksatt med äkta Vaniljpulver ochPlommonkompott. Jag gjorde en plommonkompott på gula och blå plommon, som letat sig hem till mig från Gotland, via min syster
Lägg rabarbern i botten av koppen, sedan en klick chokladmousse och toppa till sist medkaksmulor. Skiva rabarbern och lägg i en kastrull, fyll på med lite vatten så att det inte bränns vid
Vid servering smula över bondkakor och garnera med citronmeliss. Börja med kardemummacrèmen. På restaurang Proviant i Stockholm fick jag för första gången prova på kombinationen rabarber och kardemumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.