Att ugnsbaka hel plattfisk är faktisk inte alls svårt. Servera med potatis, det smälta smöret, pepparrot, stekta champinjoner och något grönt, t ex broccoli och haricots verts
Smaka av med citronsaft, dragon, salt och peppar. Servera med riset och en god sallad. Avsluta med grilleffekt i maxvärme i 1/2-1 minut. 60-80 g ost med smak
Fisken i formen är av den platta sorten, sjötunga heter den och har man inte sådan så använder man antingen rödtunga eller annan plattfisk man gillar och hittar
ordentligt med salt & vitpeppar. Bottna formen med spenaten. Toppa med gratängsåsen. (Det här är knappast det vanliga sättet att göra vinsås, men det funkar – och det är mycket lättare än att börja med att smälta smör
ex lax, gös, spätta och annan plattfisk också, ta en fisk du gillar helt enkelt. Inför stundande helg så bjuder vi idag på en fiskmiddag med en lite festligare sås, festligare av den enkla anledningen som stavas s
Rulla filéerna och lägg med skarven ner i formen. 600 g spättafilé (eller annan plattfisk). 1600 g spättafilé (eller annan plattfisk) 400 g bredbar kräft- eller räkost 2 dl vispgrädde 250 g lättcreméfraiche salt peppar 2 dillknippor 1 knippe färsk sparris kräftstjärtar potatis Grönsaker till salladSkala och koka potatisen
bergtunga eller annan plattfisk. Krydda fisken med salt och peppar och rulla ihop till rullar. Lägg fisken med skarven nedåt i en smord ugnssäker form och droppa på olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.