600 g
filé av plattfisk, odlad certifierad piggvar
1 st
gul lök hackad
1,5 dl
vitt vin
Salt
Peppar
500 g
färska räkor
1 st
morot i bitar
1 dl
räkavkok
Spadet från fiskkoket
1 st
fiskbuljongtärning eller egen fiskbuljong
2 dl
crème fraiche
3 dl
grädde
Smör
2 msk
vetemjöl
1 kg
potatis
2 st
äggulor
2 dl
grädde
En nypa muskot
600 g
filé av plattfisk, odlad certifierad piggvar 1 st gul lök hackad 1,5 dl vitt vin Salt Peppar
Räksås 500 g färska räkor 1,5 dl vitt vin 1 st morot i bitar 1 dl räkavkok Spadet från fiskkoket 1 st fiskbuljongtärning eller egen fiskbuljong 2 dl crème fraiche 3 dl grädde Smör 2 msk vetemjöl Salt Peppar
Potatismos 1 kg potatis 2 st äggulor ca 2 dl grädde En nypa muskot Salt Peppar
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tisdag = fiskdag, då passar en klassisk fiskgratäng bra. Smaka av med salt, peppar och muskot. Skala under tiden räkorna och strö dem över fisken före serveringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.