Pizzadeg1. Låt degen jäsa i kyl i 1–3 dagar. Bred ut 2–3 msk tomatsås jämnt över pizzan, lägg sedan på ca 1 dl riven mozzarella. Grädda i het ugn/vedugn tills kanterna är gyllene och osten har smält, är ugnen riktigt het tar det bara 2–3 minuter per pizza
Ingredienser till pizzadegen. Grundrecept som ger tre bakplåtsstora pizzor. Det är förgräddningen av degen som gör hela skillnaden så detta är ett viktigt moment som du inte kan hoppa över
En klassisk och enkel pizzadeg som är svår att misslyckas med. Pizzadeg, klassisk. Ett tips om man gör egen pizza hemma är att införskaffa en pizzasten till ugnen
Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast
Häll oljan i degbunken. Oljan ska ha rumstemperatur. Vispa ihop vatten, salt och socker i en kastrull och värm till något över rumstemperatur, ca 25 grader
Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen. 2. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar
Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.