-Åh, gott sa min man om dessa hittepåbaugetter frittfrån mjölk, ägg ochgluten. Dessa serverade jag med vispat mjölkfrittt persilje och vitlökssmör som jag kryddat med havssalt och lite vitpeppar
Chokladen jag använt är av märket Grenada och den är garanterat mjölkfri. Du kan välja andra bär, eller kanske valfria nötter/mandel om du hellre föredrar det
Glutenfritt lagar jag alltid och soja använder jag enbart i sojasås så det är inget större problem. Även om just jag inte känner av några hälsonackdelar med mejerier förutom att jag märkt att jag lättare går ner i vikt när jag äter mejerifritt
Men jag bakar så gott som alltid glutenfritt, med naturliga och rena glutenfria mjölsorter, och försöker i övrigt satsa på mat som är så oprocessad, naturlig och närproducerad som möjligt
Receptet på pizzadegoch tomatsås är hämtat från den fina bloggen Remsans bistro, som i sin tur har hämtat receptet från Pain de Martin (surdegsbrödens okrönte mästare
Utgick från ett recept i boken Friendly Bread, men ändrat en del för att passa min vardag. Vet att det finns billigare på indiska butiker men har inte fått klart för hur rent det är så det är Friends of Adams som gäller och det är en lyxprodukt när man som jag måste baka allt bröd till barnen
Det här receptet utgår från det vanliga formbröd som finns på Sempers Fin Mix- förpackning. Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd
Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. 15o g mjölkfritt margarin. 2 dl rena havregryn från Semper eller provena. knappt 3 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen. Jag gör degen med händerna för att det mjölkfria margarinet ska gå in så bra som möjligt
En härlig kladdkaka toppad med mjölkfri grädde och härliga blåbär - mjölkfri, äggfriochglutenfri. Smörj och bröa formen med mjölkfritt margarin och finmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.