250 - 350 gram,
men upp till 500 gram kan accepteras. Köttet är vitt, mört, saftigt och milt i smaken. Alltså kommer den bäst till sin rätt i sällskap med inte alltför dominerande tillbehör. Som till exempel äpplen, antingen tryfferad eller med calvados eller cider som vårkycklingen gärna tillagas i Pay d ´ Auge i Normandie.Men den traditionella svenska varianten som den förr serverades på krogen är inte heller att förakta, med en gräddig sås, kulpotatis, pressgurka och gelé. Gurkan var på ovan nämnda middag utbytt mot haricot verts, kulpotatisen mot en hederlig hasselbackare och gräddsåsen hade fått ett sting av sambal olek- något som högeligen uppskattades runt bordet. Men framför allt var det smaken och konsistensen på den lilla kyllingen som fick flera att utbrista att "jamen, så här ska ju kyckling smaka".Så varför inte pröva smaklökarna och göra en egen jämförelse.
4
personer
350 gramalternativt
en halverad
3 dl
vispgrädde
1 dl
torrt vitt vin
1 msk
koncentrerad kycklingbuljong
1 msk
rönnbärsgelè
1 msk
maizena eller arrowrotev 1 tsk sambal olek eller några droppar röd tabasco
Länge sedan jag höll på med mitt projekt äckel-veckan. Men lapskojs hör verkligentill den kategorin, jag minnsverkligen hur det var när dom serverade det i skolan
Garnering kokos. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt Coca-Cola och kakao och låt det puttra i ca ½ min. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna
En Pippi tårta är säkert många småkottars önskemål då man fyller år. Nu var det länge sen denna tårta blev gjord (Emmis kalas) men kanske passar bra att visa nu med då jag själv fyller år i morgon
Man kan tror att vi fått pippi på pippi. Kanske är det så, men att det blev kycklingidag beror faktiskt på att fläskköttet som skulle bli pulled pork luktade märkligt när jag tog upp det ur frysen
Minsockerfrianovembergick dådär. Det ballade ur lite under magsjukan med glass och proviva. Men nu är det intenovember längre, utan en härlig mat och godismånad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.