Pippi i november
På Bordet
På Bordet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 - 350 gram, men upp till 500 gram kan accepteras. Köttet är vitt, mört, saftigt och milt i smaken. Alltså kommer den bäst till sin rätt i sällskap med inte alltför dominerande tillbehör. Som till exempel äpplen, antingen tryfferad eller med calvados eller cider som vårkycklingen gärna tillagas i Pay d ´ Auge i Normandie.Men den traditionella svenska varianten som den förr serverades på krogen är inte heller att förakta, med en gräddig sås, kulpotatis, pressgurka och gelé. Gurkan var på ovan nämnda middag utbytt mot haricot verts, kulpotatisen mot en hederlig hasselbackare och gräddsåsen hade fått ett sting av sambal olek- något som högeligen uppskattades runt bordet. Men framför allt var det smaken och konsistensen på den lilla kyllingen som fick flera att utbrista att "jamen, så här ska ju kyckling smaka".Så varför inte pröva smaklökarna och göra en egen jämförelse.
  • 4 personer
  • 350 gramalternativt en halverad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk koncentrerad kycklingbuljong
  • 1 msk rönnbärsgelè
  • 1 msk maizena eller arrowrotev 1 tsk sambal olek eller några droppar röd tabasco

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.