Efter storhandling, innebandy och städning var det dax att laga mat. Pilgrimsmusslor till förrätt, laxfilé i hummersås till huvudrätt och en trippel chokladmoussé till efterrätt
Fiskbilen var hos oss och försökte kränga frysta räkor som var dyrare än färska. Som vanligt har jag svårt att följa recept till punkt och pricka, och nedan skriver jag hur jag gjorde
Rätterna går runt i gänget så att säga och i år var det på min lott att fixa förrätt. Hacka pistagenötterna och rör sedan ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar
Vi dricker frukost kaffe och äter korvmackor i en fullpackad bil på väg mot Tjörn för bröllop. Vi har haft ynnesten att får uppleva massa fina, personliga, kärleksfulla bröllop bland vänner och familj
Servera burgarna mellan bröd med baconmajo, picklad rödlök, tomatskivor och salladsblad. och. Blanda rödlök, 2 msk rödvinsvinäger och 2 msk strösocker tills sockret smält. Blanda i 1 msk olivolja och 1 krm flingsalt och ställ i kylen så att det får marinera i ca 20 min. Knaperstek 1 pkt bacon och låt dom rinna av på hushållspapper och kallna. Rör ihop 1 ägg, 3 msk pepparotsvisp, 2 krm tabasco och 1 msk worcestershiresås i en bunke. Blanda i 1 riven gul lök, 1 tsk salt och 600 gram nötfärs. Dela färsen till 4 lika stora delar och forma till biffar. 1 tsk salt och
) och i ärlighetens namn skulle jag kunna tänka mig att jobba tredagarsvecka jämt. I trettonhelgen åt vi pilgrimsmusslor till förrätt och det är ju sååå gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.