I detta recept har jag använt en påse Santa Marias woksås Phad Thai och den är helt okej. Jag tror dock att den är borta ur deras sortiment och ersatts av Phad thai sås på flaska
Blötlägg nudlarna i varmt vatten tills dem mjuknat, låt sedan rinna av och ställ åt sidan. I en mortel, gör en pasta på vitlök, koriander stjälkar, röda chili och limeskal
Rör ner risnudlar, jordnötter och Phad Thaisåsen och låt allt bli varmt. 1 st Phad Thai wok sauce. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen
Gai phad met mamuang hin mapaan - Stekt kyckling med cashewnötter6 pers. Pickipicki har en rolig tävling som pågår till och med den 14/3, som jag bara inte kunde låta bli att haka på
En dryg månad till så ligger jag här igen. Nu börjar jag tröttna på solens frånvaro härhemma. Såg att Marie Serneholt bor på samma hotell som vi alltid brukar bo på (femte året i rad nu)
Så idag blir det en sonens favorit mat, Kao Phad Gai, stekt ris med kyckling och så gör vi en dressing till, Nam prik pla (färsk hackad chili i fisksås)
Gör Pad Thai så här. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor – stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg
2 – Phad Thai med kyckling (från 8 smartpoints). Det är så tacksamt med kyckling tycker jag. Man kan göra så mycket med den och samtidigt så är den väldigt mager
Rör i Phad Thai Wok Sauce och låt det bli varmt. Phad Thai4 portioner1 pkt Rice Noodles4-6 msk olja400 g kycklingfilé, strimlad200 g vitkål, tunt strimlad2 ägg, vispade2 påsar Phad Thai wok sauce1 dl krossade jordnötter TILLAGNINGKoka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen och kyl ner i kallt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.