Phad thai
catrineyngbro
catrineyngbro

Phad thai

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 kycklingfileer
  • 300 gram nudlar / risnudlar
  • 2 gul lök
  • 3 vårlökar
  •  
  • Pad Thai såsen
  • 1 msk fisksås
  • 1 1/2 msk ostronsås
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk vatten
  • saften av 1 lime
  • 1- 2 chilifrukter
  • 1 tsk med socker
  • 2 1/2 dl groddar
  • 2 ägg (lättvispade)

Beskrivning

    Gör Pad Thai så här :

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
    Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor – stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg. Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.