Häll i wokgrönsakerna och låt dem woka med kycklingen ett par minuter. Servera tillsammans med nudlar. Ett tips på ett recept som går snabbt att tillaga när man har tidsbrist
Woka dem tillsammans med olivolja och pressad vitlök. När kycklingen börjar bli färdig, lägg i wokgrönsaker, lök, grön pepparfrukt, röd currypasta, fisksås och fyll upp med cocosmjölk
Häll i grönsakerna och låt brynas tillsammans med kycklingen ett tag. Strimla kycklingen (eller häll i chicken fillet påsen) och bryn den i lite olja eller Fry easy (sprayolja)
Servera med nudlar, spagetti eller ris. För att vara säker på att vi täcker det dagliga behovet av vitaminer och mineraler rekommenderas vi att äta 250 gram frukt och 250 gram grönsaker
W fick bestämma mat i helgen och hon ville ha kyckling och wok, eller Kinamat som hon kallar det fast att hon tänker sig thaiwok liknande det som man kan äta på en av Mitt i Citys foodcoartsrestauranger här i stan
På gotlandsfärjan finns det en vegetarisk thaiwok, men vi åt inte den. Galetten hade varit helt perfekt om det funnits något krämigt istället för osten, kanske basilika som mixats med olja eller liknande enkel lösning, men jag är ändå mycket nöjd
Börja med att woka grönsakerna (om de är djupfrysta)tills de fått färg, skala sedan räkorna och blanda de tillsammans med wokgrönsakerna(se till att räkorna är färdig tinade och att du köper de med skal på de har godare smak än de utan) ha sedan i paprikan och kokosmjölken samt thaiwok påsen och smaka av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.