Jag har hakat på trenden med att baka en annorlunda semla, om man nu får kalla de semla. Petit choux är ett franskt bakverk som är fluffiga och lätta, och man kan fylla dem med vad som helst
Igår åt vi ju frasvåfflor med rom, rödlök, gräddfil och dill till middag och fick lite av tillbehören över så jag tänkte fylla några av petit chouxen med dem och äta som förrätt innan köttfärspajen är färdig
Smaka av med vitpeppar. Baka petit choux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
Innan vi samlar oss i soffan och gosar lite med barnen framför adventskalendern. Vårt gula hus med grå knutar (nej, det är inte den snyggaste kombinationen jag vet) byts nu mot ett rött hus med vita knutar och blå dörr med underbar och inspirerande utsikt över Storsjön
Petit choux med mördeg. 25 juli 2015, 15. 55. MÖRDEG. 50 g smör. 90 g socker. 90 g vetemjöl. GÖR SÅ HÄR. Blanda alla ingredienserna till en deg och kavla den tunn på bakplåtspapper ställ sedan i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.