Det bästa medpetit-chouer är väl att man kan fylla dem med precis vad man vill och är sugen på. Men samtidigt är det väl knappt någon som skulle tittat om alla lyckats med sina bakverk och det inte varit någon dramatik
Sikta i vetemjölet och rör kraftigt med slev tills degen går ihop till en boll. Petet chouer. Låt svalna och fyll med vaniljkräm, grädde och sylt eller bär
Sätt ugnen på 200 graderKoka upp vattnet med smörTillsätt mjölet och vispa tills degen släpper kanten på kastrullen, inte längre för då kan de bli platta när man grädda demVispa i äggen ett i taget och vipa tills du har en slät smetSpritsa eller klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapperGrädda mitt i ugnen ca 20 minLåt svalna och fyll sedan med valfria bär eller frukt och grädde
Igår åt vi ju frasvåfflor med rom, rödlök, gräddfil och dill till middag och fick lite av tillbehören över så jag tänkte fylla några av petit chouxen med dem och äta som förrätt innan köttfärspajen är färdig
Baka petit choux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg. Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg
Spritsa smeten på en bakplåtspapper och tryck ut små runda former och lägg på varje petitesser choux degen och grädda i ugnen på 180 grader i ca 35 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.