Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord medkycklingfilé istället. Smaksätt med dill och ättika. Sila av buljongen, spara kokvattnet och kycklingen
Lite svart ris hade piffat till sinnet för ögat också – som ni vet så äter man ju med ögonen också . Januari månad brukar vara en sparsam månad och koktkyckling är en rätt som inte kostar många kronor
Lägg kycklingen i en kastrull och täck med vatten. Avlägsna sedan det stelnade fettet med en slev. I det här fallet använde jag mig av fonden direkt och kokade en currysås till den koktakycklingen
Det var min kompis Fo som introducerade mig till det här medkoktkyckling. Jag fick helt enkelt laga det hemma igen efter mitt besök hos Fo, och jag serverade den till en somrig sallad med solmogna cocktailtomater och halloumi, denna gnisselsega ost som jag av någon outgrundlig anledning nästan bara är sugen på när det är sommar
Dela kycklingfiléerna i tre delar och bryn i en panna med smör. Men i varenda matvarubutik i Köpenhamn finns under säsong riktigt fin färsk med gröna späda blad
Om du är i ett skov (skov är lika med en period där dina symptom är många och kraftfulla, tex av konsekvens av att du ätit något du inte tål) så är det bra att äta kokt mat före stekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.