Lägg blomkålsriset på en tallrik, skär upp kycklingfilén och toppa med de rostade nötterna. Har man däremot inte tränat kan det vara en bra idé att äta lite mindre kolhydrater eftersom man inte kommer göra av med energin under kvällen och natten
Stek löken på låg värme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min. 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 blomkålshuvud, ca 500 g 2 schalottenlökar 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja ½ dl hackad bladpersilja pressad saft av ½ citron 1 tsk flingsalt
Krydda med timjan, salt och peppar. Blomkålsris är ett perfekt tillbehör till det mesta egentligen. Man kan välja att krydda upp det lite hur man vill och här har jag valt att tillsätta lite purjolök och timjan
Koka upp en kastrull med vatten med en nypa salt. Riv ner blomkålen på den grova sidan av rivjärnet. När vattnet kokar, häll ner blomkålen och låt den koka i någon minut, slå sedan av det i ett durkslag
Till lunch gjorde jag blomkålsris och korvgryta, toppade med lite riven ost, supergott. Skiva korven och stek tillsammans med champinjonerna så allt får stekyta, hacka lök, pressa vitlök och ha i och fräs i några minuter
Häll blomkålsriset i en skål och blanda det med kokosmarinaden. Blanda den kalla sojan med majonnäsen. Servera blomkålsrisetmed sojamajonnäs och strö på sesamfrön och gärna gräslök
Börja med att göra peston. Ha sen i pinjenötter och basilikablad och mixa tills allt är smuligt. Lägg dom i mixern/hackaren tillsammans med hela vitlöksklyftor
RECEPT & FOTO Jill Wallentin. Men den goda smaken från saffranet kan vi ändå njuta av tillsammans med blomkål som är ett betydligt nyttigare alternativ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.