4 4 port pasta 1 finhackad gul lök 1/2 msk olivolja 1 1/2 msk garlic paste 1/2 tsk salt 400 g krossade tomater 1 krm svartpeppar 1 msk basil paste ev parmesanost till servering Lägg till i inköpslistan
Mumsigt värre med en rejäl driva Västerbottenost på toppen. Glutenfri pasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver och bacon
Gårdagens middag blev en krämig pastamedkycklingfilé, champinjoner, lök, chevréost och gräslök. Fräs löken och kycklingen i smör och krydda med salt och pepparn
Lägg upp pastan i en skål och varva med basilika, pinje och citronskal. Det här med att gå i en affär en fredagseftermiddag och komma på vad man ska äta några timmar senare
Jag använde glutenfri fusilli av majs, men det går bra med vilken sorts pasta som helst. Hoppa då också över osten, och krydda i stället lite extra med något du tycker om
Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här med glutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
Jag gjorde en liten "minibuffé" som bestod av ugnsrostade potatisar, kycklingfilémed tomatdressing och en superfräsch pestokryddad blandad sallad som bestod av bland annat kronärtskockor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.