112 tigerräkor
eller stora räkor 2 dl vetemjöl 1 ägg 1 dl (ca) vatten 0,5 squash 0,5 aubergine 0,25 dl lätt soja 1 dl vatten 0,25 dl mirin 2 l matoljaTempura: Hetta upp oljan i en vid kastrull. Blanda ägg och vetemjöl med vattnet till en lagom tjock smet. Skala räkorna. Skär grönsakerna i mindre bitar. Vänd räkor och grönsaker i smeten. Fritera litet i taget. Sås: Koka ihop soja, vatten och mirin på medelstark värme. Servera till räkorna.
Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter
Ingredienser till PerMorbergs sjömansbiff i Crock Pot. Jag älskar Per Morberg och hans recept. Idag lagade jag för första gången sjömansbiff, PerMorbergs sjömansbiff i Crock Pot
Ett recept ur PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt god. Krämig och god smak. Har aldrig haft kummin, lagerblad och paprikapulver i förut, däremot brukar jag ha i vitlök och chilisås
”Maten, drycken och konsten att kombinera” är skriven av Per Morberg och ges ut av Bonnier Fakta. • Strö lite salt på fisken och låt den stå och dra en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.