Skinkstek 1 kg färsk skinka, med svål Salt och nymalen peppar 1 st gul lök 1 st morot 2 st syrliga äpplen 2 kvistar timjan 3-5 dl grönsaksbuljong
Kokt rödkål 750 g rödkål 1 st liten gul lök 1 st äpple 2 msk smör 1 msk strösocker 1 tsk ättiksprit (12 %) 1 dl grönsaksbuljong Salt och nymalen peppar
Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl Servera med gelé, sockerärtor och pressad potatis
Servera fläskpannkakan med lingonsylt. Ett recept ur PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Härligt att få en anledning att göra denna goda klassikern igen
Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna
• Servera lammsteken med potatisgratäng och kokta haricots verts. ”Maten, drycken och konsten att kombinera” är skriven av Per Morberg och ges ut av Bonnier Fakta
Servera PerMorbergs pannkakor med färska bär som är mosade med råsocker. Grädda dina pannkakor i het panna med smör som du vill ha dem, med lagom färg på båda sidor
Ett recept från PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna
Toppa medpersilja och servera med saltgurka. Eventuellt kan köttet brynas först innan det läggs i grytan och är sedan varvat i lager med skivad potatis och lök
Förrätten i lördags då vi firade min man som fyllde år och jag stod för matlagningen medans han tog det lugnt och njöt av ett glas bubblande mosserande rose vin
Kokt potatis, hemgjord lingonsylt, senap och sallad kompletterade biffarna och såsen på min tallrik. Idag lagade jag till PerMorbergs älgfärsbiffar med kantarellsås från kokboken Morberg jagar och lagar
”Maten, drycken och konsten att kombinera” är skriven av Per Morberg och ges ut av Bonnier Fakta. lättsaltat vatten med några droppar citronsaft så att skockorna inte
Täck med aluminiumfolie. Ett recept ur PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Servera med ketchup. 4 dl idealmakaroner (1,5 liter kokta)1 gul lök eller 1 liten purjolök250 g rimmat sidfläsk2 dl grovriven lagrad ostÄggstanning. 1,5 liter kokta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.