Putsa fläskytterfilen och skär i medaljonger, salta och peppra med svartpeppar. Sedan använder du stekskyn till att göra sås, tillsätt en msk smör i stekpannan du redan stekt fläskytterfilen i
600 g fläskfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g fläskfilé 200 g färska champinjoner ½ gul lök 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche ½ msk vitvinsvinäger 1 tsk torkad dragon ½ dl hackad färsk persilja
fläskfilé, grytbitar av fläskkött, benfri karré, fläskbog. ca 400-500 g benfritt fläskkött t. 1ca 400-500 g benfritt fläskkött t. fläskfilé, grytbitar av fläskkött, benfri karré, fläskbog smör att steka i 200 g färska eller frysta champinjoner eller annan svamp 1 st gul lök 1 st tärning av grönsaksbuljong eller annan buljong 0. Skär fläskfilé i ca 1,5 cm tjocka skivor. Låt sedan koka under lock på svag värme, fläskfilé ca 10 min, annat kött gärna ca 15-20 min
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
700 g fläskfilé. 1700 g fläskfilé salt och svartpeppar smör till stekning 2 st gula lökar 150 g champinjoner eller trattkantareller 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 3 msk kalvfond 2 msk fransk senap 1 msk majsstärkelse 2 st röda äpplen Topping äppelklyftor lingon persiljaPutsa och skiva köttet
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan