Fläsk

Fläsk

  • 147 Recept
Gryta med fläskkött och mango chutney

Gryta med fläskkött och mango chutney

500 g benfritt fläskkött av bog eller skinka. 1500 g benfritt fläskkött av bog eller skinka 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 gula lökar eller 1 purjolök 2 dl vatten 1 grön paprika 1 msk tomatpuré 2 msk mango chutney 1 msk vetemjöl 1 dl tunn gräddePutsa köttet, skär det i bitar och bryn det i lite matfett i en stekgryta
Fläskkarré med äppelsås

Fläskkarré med äppelsås

ca 1 kg fläskkarré, benfri (eller ca 1,2 kg med ben). ca 1 kg fläskkarré, benfri (eller ca 1,2 kg med ben) salt svartpeppar 1 tsk ingefära
Fläskfilé med champinjoner

Fläskfilé med champinjoner

600 g fläskfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g fläskfilé 200 g färska champinjoner ½ gul lök 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche ½ msk vitvinsvinäger 1 tsk torkad dragon ½ dl hackad färsk persilja
Plommonspäckad fläskkarré à la Per Morberg

Plommonspäckad fläskkarré à la Per Morberg

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskkarré 800 gram fläskkarré , utan ben 2 msk rapsolja 2 st äpplen , syrliga 250 gram palsternacka(or) 200 gram morötter 1 st gul lök(ar) 1 st lagerblad 5 dl grönsaksbuljong , (5 dl vatten+ 2 msk grönsaksbuljong) 0 st salt 16 st katrinplommon , 8+8 st 0 st svartpeppar Gräddsås 0 st salt 2,5 dl vispgrädde 5 dl steksky 1 msk japansk soja 0 st svartpeppar Tillbehör 0 äppelmos 1 förpackning gröna ärtor , ca 250 gram 1 kruka(or) färsk persilja , hackad Köp receptet Näringsvärde Kcal
Tunn kotlett med dragon- och senapssås

Tunn kotlett med dragon- och senapssås

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Fläskfilé med svamp- och ädelostsås

Fläskfilé med svamp- och ädelostsås

600 g fläskfilé. 1600 g fläskfilé salt peppar smör eller margarin 150 g champinjoner 1 st schalottenlök 1 dl vispgrädde 1 dl crème fraîche 2 dl vatten 2 msk kalvfond 1 msk redning maizena 75 g ädelost Servera med
Marockansk gryta på svenska

Marockansk gryta på svenska

I lördags lagade jag en riktigt god marockansk gryta, fast på svenska, eftersom jag hade fläskytterfilé i stället för lamm, nöt eller kyckling
Fläskfilé i basilikasås

Fläskfilé i basilikasås

Skär fläskfilén i strimlor. 700 g fläskfilé. 700 g fläskfilé. Nu ska ni få receptet på gårdagens goda middag, som jag även fick njuta av till lunch i dag och det var minst lika gott som lunchlåda
Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar

Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar

800 g fläskkarré i skivor med ben. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 800 g fläskkarré i skivor med ben ½ färsk röd chili 1 bit färsk ingefära, ca 50 g 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 g svartpepparkorn 5 stjärnanis 1½ tsk salt 1 liter vatten ¼ dl fisksås ½ lime i klyftor Glaze