Fläsk

Fläsk

Ugnsstekt fläskytterfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Ugnsstekt fläskytterfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskytterfilé 600 gram fläskytterfilé 0,5 tsk salt 4 krm svartpeppar 1 msk olivolja 1 msk Mat
Fläskytterfile i pepparsås Jennys matblogg

Fläskytterfile i pepparsås Jennys matblogg

Putsa fläskytterfilen och skär i medaljonger, salta och peppra med svartpeppar. Sedan använder du stekskyn till att göra sås, tillsätt en msk smör i stekpannan du redan stekt fläskytterfilen i
Fläskfilé med champinjoner

Fläskfilé med champinjoner

600 g fläskfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g fläskfilé 200 g färska champinjoner ½ gul lök 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche ½ msk vitvinsvinäger 1 tsk torkad dragon ½ dl hackad färsk persilja
Snabblagad gryta på fläskkarré

Snabblagad gryta på fläskkarré

Jag hittade så fantastiskt fin fläskkarré av Iberico-gris i en saluhall i Palma, både skivad och i bit
Festlig gryta

Festlig gryta

fläskfilé, grytbitar av fläskkött, benfri karré, fläskbog. ca 400-500 g benfritt fläskkött t. 1ca 400-500 g benfritt fläskkött t. fläskfilé, grytbitar av fläskkött, benfri karré, fläskbog smör att steka i 200 g färska eller frysta champinjoner eller annan svamp 1 st gul lök 1 st tärning av grönsaksbuljong eller annan buljong 0. Skär fläskfilé i ca 1,5 cm tjocka skivor. Låt sedan koka under lock på svag värme, fläskfilé ca 10 min, annat kött gärna ca 15-20 min
Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Fläskfilégryta med svamp och äpple

Fläskfilégryta med svamp och äpple

700 g fläskfilé. 1700 g fläskfilé salt och svartpeppar smör till stekning 2 st gula lökar 150 g champinjoner eller trattkantareller 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 3 msk kalvfond 2 msk fransk senap 1 msk majsstärkelse 2 st röda äpplen Topping äppelklyftor lingon persiljaPutsa och skiva köttet
Rödbräserat fläsk

Rödbräserat fläsk

Lägg fläsksidan i en gryta med vatten, låt vattnet koka upp och skumma väl. Ta upp fläsket och lägg det i press i kylen över natten
Luigis fläskkotletter i gräddsås

Luigis fläskkotletter i gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kött 800 gram benfri fläskkotlett i bit 1 st vitlöksklyfta(or) 0 st salt 1 msk olivolja 1 msk smör 1,5 dl grädde 0,5 msk köttfond 0 st svartpeppar Tillbehör 800 gram potatis , fast sort 150 gram sockerärtor 3 st tomat(er) 0 st salt 0 st svartpeppar 0 st olja 0 st vinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Tunn kotlett med dragon- och senapssås

Tunn kotlett med dragon- och senapssås

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan