Igår var jag bortbjuden på middag till en kompis för att fira att vi var klara med en kurs. Hon hade fixat citronrisotto med sojabullar, köttbullar och brysselkål
Igår provade jag en lingonkräm till pepparkakor och det blev väldigt gott så i fortsättningen kommer det nog bli en självklarhet till glögg här hos oss
Mosa lingonen med en gaffel tillsammans med sockret. Lingonkräm. Vispa grädden och blanda med kesella. Rulla med hjälp av bakpapperet ihop från kortsidan med båda fyllningarna
På julen ska det mesta smaka pepparkaka tycker jag - och varför inte en kräm med lingon i mitten. Jag använder främst viktmått nedan, tycker att det blir bäst så med macarons
Kavla ut röd marsipan och lägg på pepparkaksrullen ovanpå och rulla in, skär bort överflödig marsipan och ställ in i kylskåp för att stelna till en stund
Minimacarons medlingonkräm. Vispa äggvitorna och blanda med mandelmjöl och socker. Spritsa ut små kakor på en plåt med bakplåtspapper och garnera eventuellt med mandelspån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.