Pepparkaksrulle med lingonvisp
Milda.se
Milda.se

Pepparkaksrulle med lingonvisp

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 120 g vetemjöl
  • 2 tsk Kanel
  • malen
  • 1 tsk Ingefära
  • malen
  • 1 tsk Kryddnejlika
  • malen
  • ½ tsk Bikarbonat
  • 2 msk filmjölk
  • 2½ dl Milda Visp
  • 1 dl rårörd lingonsylt

Beskrivning

    Sätt ugnen på 250°C. Vispa ägg och socker pösigt.

    Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner det försiktigt tillsammans med filmjölken. Bred ut smeten jämnt på en bakplåtspapperklädd plåt.

    Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på ett smörpapper.

    Drag av pappret som kakan gräddats på. Vispa Milda visp hårt och blanda den med lingonsylten. Bred lingonvispen över kakan och rulla ihop den till en rulltårta från långsidan.

    Förpacka och frys rullen. Kakan kan skivas otinad och serveras direkt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.