Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner det försiktigt tillsammans med filmjölken. Bred ut smeten jämnt på en bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på ett smörpapper.
Drag av pappret som kakan gräddats på. Vispa Milda visp hårt och blanda den med lingonsylten. Bred lingonvispen över kakan och rulla ihop den till en rulltårta från långsidan.
Förpacka och frys rullen. Kakan kan skivas otinad och serveras direkt.
Igår var jag bortbjuden på middag till en kompis för att fira att vi var klara med en kurs. Hon hade fixat citronrisotto med sojabullar, köttbullar och brysselkål
Kavla ut röd marsipan och lägg på pepparkaksrullen ovanpå och rulla in, skär bort överflödig marsipan och ställ in i kylskåp för att stelna till en stund
När jag gjorde pepparkaksrullen första gången hade jag fyllt den med lingongrädde. Några av familjemedlemmarna som då smakade den sade att det hade varit supergott med fyllning lik den frosting man har på morotskaka
Gillar du havregrynsgröt med lingon till frukost. med lingon. 2 dl havregrynsgröt - min gröt var gjord på Saltå Kvarns grova, ekologiska flingor2 stora ägg1/4 dl rapsolja3/4 - 1 dl ljust rårörssocker2 dl havreflingor - även här Saltå Kvarns2 dl havremjöl - jag använde Provenas1 msk fiberhusk2 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver50 g grovhackad mörk choklad medlingonVispa ut äggen och oljan i havregrynsgröten så det blir väl blandat. Klicka ut 16 stora kakor på bakpapprad plåt, och platta ut dem med mjölad eller oljad hand
Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ner 2 msk filmjölk varsamt. Gräddas på bakpappersklädd ugnsplåt i 250 grader ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.