Mät upp alla ingredienser förutom pepparkakskryddorna i en kastrull. Låt koka ihop sakta till tjock konsistens, rör om med en träslev och håll uppsikt så att kolan inte bränns eller kokar över.
Koka tills termometern visar 122 grader, eller gör ett kulprov.
Låt smeten svalna något och rör sedan i pepparkakskryddorna.
Häll ut kolasmeten i en liten bakplåtspappersklädd form. Låt svalna, skär i bitar.
Färdigt på. 1 tim Tips. Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt
Baka baka pepparkaka. Nä, vi nöjer oss inte där utan tar pfefferkuchen till en annan dimension. Pepparkakskola måste vara från himlen sänd som en viss Thåström en gång musicerade
Så sist men inte minst kommer här ett recept på pepparkakskolor. Pepparkakskolor, ca 40st. Även om fudge som smakar som lussekatter är ljuvligt, så är det inte mycket som slår kolor med smak av pepparkaka
Mitt absolut mest lästa inlägg på bloggen sedan starten är receptet på saltlakritskola från Pärlans Konfektyr, inte alls oförtjänt, för den kolan är helt ofattbart god
Hoppla. Här kommer ngt riktigt gott och hur enkelt som helst. Micron är min nya vän. Jag gillar kola och Åre Chokladfrabrik har en fantastisk chokladdoppad kola med pepperkakssmak
Hoppas att ni haft en mysig 3. e advent. Snö har vi iallafall fått här i helgen, riktigt julfint ute. Vi har mest pyst runt inomhus och på eftermiddagen fick jag för mej att göra lite julgodis
Förra veckan blev jag inspirerad av hennes pepparkakskolor och jag som aldrig testat att göra kolor förut passade på att göra dessa när min svägerska var på besök
Jag kan verkligen inte få nog av kola, det är så ju så gott. Det finns ju så många olika smaker man kan göra kola med, så jag har haft lite svårt att bestämma mig för vilka sorter jag ska göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.