18 november
2014, 13:29Idag provade jag att baka ännu en variant på kladdkaka...jaaa jaaag veeeet...ni börjar tgröttna på dessa evinnerliga kladdkakor eller så blir ni bara så himla sugna...
100 g
smör
2 ägg
2.5 dl socker
1 dl
mjöl
1 msk
kokt, kallt kaffe
3 rejäla
msk kakao
1 msk
vaniljsocker
2 tsk
pepparkakskrydda (finns i bla påse)
1 tsk
ingefära
75 g
grovhackad vitchoklad
Garnering
75 g
smält vitchoklad (undvik i micro, bränner lätt..bäst över vattenbad)
Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelatinbladen. Garnera med hallon. 1. Pannacotta. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter
Börja med botten , smält smör o krossa kakorna. Garnera med resten av passionfrukten o jordgubbarna. 300 g vitchoklad. Vispa gulorna med sockret o vaniljsockret i ca 2-3 min. 300 g vitchoklad
Blev lite sugen på att testa med skumbananer iaf. Eftersom jag älskar skumtomtar och sett detta recept på flera andra bloggar trodde jag detta godis skulle vara något för mig – men det var det inte, way to sweet
En favorit som det är säkrast att göra många av. Ingredienser. 300 g vit choklad 1 dl vispgrädde 50 g smör 150 g marsipan 1 msk vitt portvin florsocker Gör så här
Man bakar den som man bakar en vanlig enkel kladdkaka fast med lite pepparkakskrydda i smeten. Att baka en riktigt god pepparkakskladdkaka är verkligen hur enkelt som helst
Serveras med fördel tillsammans med vispad grädde och pepparkakakor. Den här kakan går ruskitgt fort att göra, och är lika god och lätt att göra som vilken kladdkaka som helst
Måste snart i väg och komplettera med lite ljus, pynt och blommor som jag saknar. När jag hade trevligt middagsbesök i måndags slängde jag snabbt ihop en kladdkaka med smak av pepparkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.