Pecannötspaj. Ställ ugnen på 175 grader. Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten, salt och socker, arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form (22-24 cm)
Till dagens fikagäster har jag gjort dessa små pajer med kola och pekannöt. Tycker det är lite kul att alla kan få varsin paj istället för att göra en stor
Happy friday var det här. Vi är galet "happy" här hemma trots sjukstuga, med feber och förkylning. Men idag kommer mannen hem efter att varit iväg i 12 dagar i Asien
Pekannötspaj med kola. Hej på er,. Måndag igen – rätt skönt. Vi hade gäster igår och som vaaaanligt blir det en massa nytt i köket så fort jag får chansen
Jag är definitivt för att man ska unna sig något riktigt sötsliskigt, något i stil med pekannötspaj med kola och vispgrädde, när man sitter på café med sina vänner i vårsolen en lördag
Då kommer du att vilja baka den här gluten- och mjölkfria pekannötspajen. Älskar du pekannötter. Den är så fantastiskt god, men ha inte för bråttom att äta upp den
Pekannötspaj. 1. Putsa bort senor och hinnor från kalvfilén. Skär den i 4 lika stora bitar. 2. Banka ut platta tunna skivor genom att lägga filébiten mellan smörpapper och bakna ut med exempelvis en kastrull eller mindre stekpanna
I morse vaknade jag tidigt och kände för att pröva på att baka en pekannötspaj. Hallå. Hade varken ätit eller gjort någon tidigare men hade sett bilder och de ser ju SÅ gott ut
Prova en väldigt enkel men galet god pekannötspaj med vispad crème fraîche. Nu är väl hösten här på riktigt, även om vi fortfarande kan njuta av soliga dagar
Senaste numret av tidningen Baka landade i min brevlåda i veckan, många grymt fina bilder på bakverk från bland annat Bake my day-Mattias och mina pekannötspajer kom tvåa i en bakelsetävling (bilden ovan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.