Efterr√§tt ūüćį

Efterr√§tt ūüćį

Kanelbullekaka

Kanelbullekaka

8-12 kanelbullar, torra (antal beroende på storlek) 3 ägg 3 strösocker 2 tsk vaniljsocker 7 dl mjölk 3 dl vispgrädde 200 g smör, brynt 1 msk rörsocker smör, till formen
New York cheesecake, Leilas recept

New York cheesecake, Leilas recept

New York cheesecake150 g osaltat smör 300 g digestivekex 1 dl strösocker 1 dl majsstärkelse 2 tsk vaniljsocker 600 g färskost 2,5 dl kvarg 10 % 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak) 1 dl frysta blåbär
Mjölkchokladmousse

Mjölkchokladmousse

Mjölkchokladmousse1 äggula 1 dl grädde 1 msk muscavadosocker 100 g mjölkchoklad, fint hackad 25 g mörk choklad, fint hackad
Mini pavlova

Mini pavlova

3 st äggvitor. 3 dl strösocker. 1 tsk pressad citron. 1 msk maizena. 3 st äggvitor 3 dl strösocker 1 tsk pressad citron 1 msk maizena
Recept: smördegstarte med rabarber och vaniljkräm

Recept: smördegstarte med rabarber och vaniljkräm

Nu är våren i full gång. Ramslöken är snart förbi (i England och Skåne i alla fall), men sparrisen är i full swing och rabarbern kan vi njuta av ett bra tag framåt
Cheesecake swiss

Cheesecake swiss

1. Gör chiasylt. mosa ihop bär, honung, chiafrön och vanilj. Låt svälla minst 30 minuter. Det här kan du med fördel göra dagen innan
Pepparkakspaj med mandelmassa och äpplen

Pepparkakspaj med mandelmassa och äpplen

1. Börja med pajskalet. Sätt ugnen på 175 grader.  Smörj en pajform med låga kanter, ca 25 cm. 2. Kavla ut degen på mjölat underlag och lägg i formen