Efterr√§tt ūüćį

Efterr√§tt ūüćį

Vitchoklad tryfflar med marsipan

Vitchoklad tryfflar med marsipan

En favorit som det är säkrast att göra många av. Ingredienser. 300 g vit choklad 1 dl vispgrädde 50 g smör 150 g marsipan 1 msk vitt portvin florsocker Gör så här
Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept

Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept

5 dl mjölk 1 dl strösocker 1 ägg 3 msk majsstärkelse 2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 150 g mörk choklad, finhackad 1 msk smör, rumsvarmt
Chokladskålar med mousse

Chokladskålar med mousse

Smält den mörka chokladen (se tips) och pensla dubbla pappersformar på insidan med ett tjockt lager av den smälta chokladen
Ananas med toscasmet

Ananas med toscasmet

50 gram smör. 11,5 dl flagad mandel eller skållad hackad mandel. 11 dl socker. 12 msk vetemjöl. 11 msk mjölk
Maraboumousse med Daimcrunch

Maraboumousse med Daimcrunch

150 g Marabou mjölkchoklad 3 dl vispgrädde 3 äggulor 2 msk florsocker 1 förp daimchoklad (kulor)
√Ąggost

√Ąggost

√Ąggost √§r en bohusl√§nsk speciallit√© och varje bohusl√§nsk husmor av rang har sitt egna recept p√• √∂nskad sp√§nst och struktur
Cremé brulée med choklad

Cremé brulée med choklad

Crème brulée är en av mina favoritdesserter. Den går även att variera väldigt mycket, vilket gör att den passar in året om och vad är inte godre än choklad
Supersnabb chokladmousse

Supersnabb chokladmousse

100 g mörk choklad finns laktosfri tex marabou. 12 st äggulor. 12 dl vispad grädde finns laktosfri tex valioVispa grädden
Kanelbullekaka

Kanelbullekaka

8-12 kanelbullar, torra (antal beroende på storlek) 3 ägg 3 strösocker 2 tsk vaniljsocker 7 dl mjölk 3 dl vispgrädde 200 g smör, brynt 1 msk rörsocker smör, till formen