Efterrätt ?

Efterrätt ?

Banan- och nutellarullar

Banan- och nutellarullar

Enkla, snabba och uppskattade mellisrullar. Perfekta att ta med sig på picknick till stranden. Banan- och nutellarullar
Vitchoklad tryfflar med marsipan

Vitchoklad tryfflar med marsipan

En favorit som det är säkrast att göra många av. Ingredienser. 300 g vit choklad 1 dl vispgrädde 50 g smör 150 g marsipan 1 msk vitt portvin florsocker Gör så här
Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept

Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept

5 dl mjölk 1 dl strösocker 1 ägg 3 msk majsstärkelse 2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 150 g mörk choklad, finhackad 1 msk smör, rumsvarmt
Chokladskålar med mousse

Chokladskålar med mousse

Smält den mörka chokladen (se tips) och pensla dubbla pappersformar på insidan med ett tjockt lager av den smälta chokladen
Ananas med toscasmet

Ananas med toscasmet

50 gram smör. 11,5 dl flagad mandel eller skållad hackad mandel. 11 dl socker. 12 msk vetemjöl. 11 msk mjölk
Maraboumousse med Daimcrunch

Maraboumousse med Daimcrunch

150 g Marabou mjölkchoklad 3 dl vispgrädde 3 äggulor 2 msk florsocker 1 förp daimchoklad (kulor)
Äggost

Äggost

Äggost är en bohuslänsk speciallité och varje bohuslänsk husmor av rang har sitt egna recept på önskad spänst och struktur
Äggost – recept

Äggost – recept

3 l mjölk 3%. 9 ägg (ca 470 g). 3 dl gräddfil (300 g)
Cremé brulée med choklad

Cremé brulée med choklad

Crème brulée är en av mina favoritdesserter. Den går även att variera väldigt mycket, vilket gör att den passar in året om och vad är inte godre än choklad
Crème Brûlée à la Leila

Crème Brûlée à la Leila

Crème Brûlée à la Leila5 dl vispgrädde 1 dl mjölk 5 äggulor 1 dl strösocker 1 vaniljstång, färsk