Även om det förmodligen är vanligast att bjuda på tårta till midsommar, i alla fall om vi ska tro på allt vi läser, så finns det ju faktiskt dom som hellre vill bjuda och mumsa på en paj till efterrätt och det är precis vad vi bjuder på här idag - bra va
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Kikärtspajmed broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Fyll pajskaletmed de stekta grönsakerna och häll äggstanningen över. Den här saknade lite kryddor, men dem kanske rann ut tillsammans med äggstanningen genom pajformen, vad vet jag
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Frågan är bara vad jag ska göra med den halva paj som blev över. Det är klart den godaste citruspaj jag någonsin ätit, precis lagom krämig och varken för söt eller för sur
-). Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Servera gärna pajen ljummen med vaniljsås eller glass
Toppa pajenmed soltorkade tomater innan servering. Ta och smöra en bakform med löstagbar kant. Klä in hela kanten med folie så den hålls på plats när du förgräddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.