På senare tid har jag inspirerats av en annan tapasrätt – pan con Manchego y salsa de tomate. Fatet fylls hela tiden på och jag roar mig oftast med att ingen vågar ta den där sista biten trots att fler är på väg
Lägg en bit mozzarella i mitten av smördegsarket och krydda med oregano. Tina smördegen. Vik ihop degen till trekantsform och använd en gaffel för att pressa samman kanterna av pirogen
Y aunque es cierto que se tarda bastante, salen tantas pastelas que yo normalmente las congelo antes de hornear y luego voy sacando alguna cuando me apetece y la horneo y tengo la cena lista en sólo un cuarto de hora
Pastelde choclo är en typisk chiliensk rätt, jag har veganiserat den. Finhacka löken och paprikan, stek ihop den med färsen till de har fått en gyllene färg
Lägg en bit mozzarella i mitten av smördegsarket och krydda med oregano. Tina smördegen. Vik ihop degen till trekantsform och använd en gaffel för att pressa samman kanterna av pirogen
Fyll till hälften med ris, bönor eller liknande (detta för att inte pajskalen ska falla ihop). Ta bort smörpapper och ris/bönor ur skalen och fyll på med ägg-grädd-blandningen
y. y. y. y. y. y. E. l. e. r. h. t. n. k. u. b. a. s. ä. c. o. i. ,. m. v. d. g. p. f. ö. å. V. P. (. ). R. j. A. C. L. 6. 1. /. 2. 8. -. 0. G. S. T. H. B. 5
Skölj bönorna i en sil underrinnade vatten och rör försiktigt ner dem i grytan. Fräs hjortfärsen och löken i oljan, tillsätt tomatpuré, vitlök, kryddor och buljong
Kyl och servera kallt eller värm upp till servering. Smörj en ugnsform ordentligt. Lägg tinade eller färska och rensade haricot verts i botten av formen
Brytchokladen i bitar och lägg det i en skål. Mortla eller mixa rivet apelsinskal från kakan tillsammans cointreaun (då får man fram apelsinsmaken mycket mer)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.