Perfekt att göra pastasås av den. Visst blir det gärna så att man tittar på den där lilla skinkbiten som ligger kvar i kylen efter jul, vad ska jag göra med den
Skär de andra bröden på samma sätt. Ta bort formen och bred kvarg på kanten av tårtan. Lägg tårtan på en salladsbädd och garnera med rucolasallad, körsbärstomater, oliver och parmaskinka
Tyvärr lyser solen med sin frånvaro här i Karlstad ändå kanske bättre på andra ställen. Jag gjorde en dressing på 1/2 dl rödvinsvinäger, 1 msk olivolja, salt o peppar. Recept Italienska köttbullar i tomatsås500 gr nötfärs (jag köper från kils slakteri som är så mycket godare) lite dyrare men så värt varenda krona1 riven gul lök2 pressade vitlöksklyftor1 dl riven parmesan ost1 dl mjölk1/2 ströbröd (jag hoppade över eftersom vi inte hade något glutenfritt ströbröd hemma)Färsk PersiljaI burk Dolmio Tomatsås till PastaSmaka av med salt o pepparJag blandade ihop alla ingredienser i en skål o rullade ganska stora köttbullar. Jag stekte dom i lite smör så de fick en fin yta sen hällde jag på tomatsåsen o ca 2 dl vatten
En fantastiskt enkel, snabb och god vegetarisk pastasås som både barn och vuxna gillar. Hacka rödlöken fint och fräs den i neutral olja på medelvärme tills den är genomskinlig, hacka och lägg i tomaten och låt dem koka ihop sig
Som påläggpå pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra. Lägg på champinjonerna hela, chorizon och sprid ut vitlöken, häll på de krossade tomaterna och vinet
Skär purjolöken i strimlor. Skölj dem väl i kallt vatten. Skiva champinjonerna och strimla lövbiffen. Fräs purjo och svamp några minuter i en del av margarinet
Kanske bör man då istället kalla den för pastasås. Jag blir alltid så hungrig när jag lägger ut recept och bilder på mat så nu har jag två alternativ och det är att gå och ta en macka för att orka jobba ett tag till eller så stänger jag ner och går och lägger mig
I vanliga fall brukar jag göra mina julköttbullar på kalvfärs, och krydda med ansjovis, kanel, ingefära och kryddpeppar, men till vårt julknytis i min italienska grupp igår gjorde jag i stället några italieninspirerade bullar
En pastasås av det lite rustikare slaget, får man nog lov att säga - och därmed helt i vår smak. Jag lägger tveklöst hellre pengar på en sådan här makalös, hantverksmässigt tillverkad korv, än på en trist standardbit oxfilé i ett plasttråg från ICA
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.