Fräs lök, vitlök och olja påmedelvärme tills löken mjuknat. Om du i likhet med mig tycker det räcker fint med att cocosmjölk innehåller cocosnöt och vatten
En fantastiskt enkel, snabb och god vegetarisk pastasås som både barn och vuxna gillar. Hacka rödlöken fint och fräs den i neutral olja påmedelvärme tills den är genomskinlig, hacka och lägg i tomaten och låt dem koka ihop sig
Salta och peppra revbensspjället och lägg det överst, med bensidan neråt. Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg i skivorna,med sötpotatis först, rödbetor nästa lager och sötpotatis som 3. Fördela rotsellerin och purjolöken jämnt över det hela och häll på jämnt också, 3 dl rödalinser, samt 6 dl vatten. 3 dl rödalinser
Jag serverar såsen med fullkornsspaghetti och parmesan eller fetaost. Skölj linserna. Utan ost, eller med en veganost, blir den en passande rätt även för veganer
Det går på ett par minuter. 5 dl blötlagda rödalinser ( i blötlagd volym)2 rödbetor2 klyftor vitlök1 grönsaksbuljong1 msk soja kinesisk1 msk soja japansk5 cm finhackad purjo2 msk sesamfrönågra korn grönpepparannars svartpepparBlötlägg linser i någon timme. 5 dl blötlagda rödalinser
Toppa med krutonger. Tina haricot verts efter anvisningarna på paketet och skär dem i bitar. Koka linserna i 5 minuter (inte längre, då blir de mosiga och inte så snygga i salladen. 3 dl rödalinser
Fräs lök och hälften av vitlöken i oljan påmedellåg värme tills den mjuknat utan att ta färg. Fast linserna blir ju extra nyttiga när de serveras med ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.