En krämig pastasåsmedbaconochchampinjoner går fort att göra och uppskattas av hela familjen. Koka pastan enligt anvisningarna och rör sedan ner den i pastasåsen
Champinjoner i stora bitar (kvartar) blir matigt och gott i pastasåsen. Den här är laddad med (håll i dig) chorizo, bacon, tomatpesto, paprika, champinjoner, färska tomater, lök, basilika, parmesan och pinjenötter
Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs champinjonerna tillsammans med kasslern lite lätt. Mät sedan upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning
Eftersom lasagnen medchampinjoneroch ädelost, som ni fick recept på för ett tag sedan, blev kanongod och gillades av alla i familjen så valde jag att använda i stort sett samma ingredienser i denna pastasås
Smaka av med salt och svartpeppar. Servera såsen med nykokt pasta samt lite riven ost. Jag brukar steka champinjoner på lite olika sätt beroende på om de är färska eller frysta
Servera med nykokt pasta och en sallad. Ev färskost med vitlök (eller annan smak om man föredrar det). Klipp baconet i bitar och stek i stekpanna på rätt hög temp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.