Koka pastan enligt instruktioner, och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag. Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma
När pastan är klar, häll av och slå ner pastan i gräddblandningen. Koka pastan under tiden. I med hummerfond, buljongtärning, rivet citronskal, citronsaftoch svartpeppar
Blanda medpastan. Sätt på vatten till pastanoch koka den enligt anvisningen på förpackningen. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och tillsätt basilika eller persilja och parmesanost
Häll den nykokta pastan i en stor, smord, ugnssäker form. Häll över såsen med kött och svamp. Skär bort eventuella hinnor på köttet och skär det i en halv centimeter tjocka skivor
Vad du behöverPastamed bacon, citronoch rosmarin300 g Pasta (gärna penne eller rigatoni)1 paket Bacon (140 g)1 st vitlöksklyfta3 dl Grädde1. 5 dl vitt vin1 tsk kalvfond1 st citron (finrivet skal)1. 5 msk Citronsaft (eller efter smak)2 tsk torkad rosmarinsvartpeppar1
En enkel men smakrik pastarättmed champinjonkvartar och körsbärstomater. Jag tycker det är gott med rigatoni (stora pastarör) till kött eftersom det är mycket tuggmotstånd i den pastasorten
Får jag fresta med en god och superlättlagad pastarätt då. Pasta, tonfisk ochcitron - mycket svårare än så behöver det inte vara för att sätta guldkant på vardagsmaten
Den här pastarätten är en krämig historia med mustig smak från det röda vinet men också med en svag hetta från chilin som rundas av med grädde, philadelphiaost och parmesan
Vi blev lite sugna på en riktigt bra pasta. Salta och peppra fläskfilenoch helstek på medelhög värme. Om man vill öka styrkan lite så kan man ta hälften av jalapeñon och steka den tillsamman med löken i starten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.