14 portioner
pasta 1 förpackning kycklingfärs (350 g) 100 gram fetaost ½ tsk vitlökspulver 2 msk grädde Salt Peppar Smör till stekning 2,2 dl grädde (resten av paketet 1 msk dijonsenap 2-3 msk ketchup eller chilisås 1 msk kycklingfond 1 dl svarta oliver 1 dl riven ostKoka pastan. Blanda under tiden kycklingfärs med smulad fetaost, salt, peppar, vitlökspulver och lite grädde till en jämn smet. Klicka ut 8 biffar i en stepanna och stek några minuter på varje sida tills biffarna får fin färg. Häll därefter resten av grädden i pannan och koka upp. Tillsätt fond, senap, ketchup, oliver och riven ost och låt allt koka några minuter så att osten smälter och biffarna blir helt genomstekta.
Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk
Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen medpasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet
En av våra middagar förra helgen var fetaostfylld kycklingfilé inlindad i bacon med balsamicosås. Det känns som om jag bara har jobbat och sovit, jag har inte ens hunnit med ett träningspass
400 g pasta av valfri sort (penne, fusilli, spaghetti eller makaroner passar bra till). 400 g pasta av valfri sort (penne, fusilli, spaghetti eller makaroner passar bra till)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.